SKŁADNIKI
CIASTO:
- 1,5 SZKLANKI MĄKI
- 1 SZKLANKA CUKRU
- 8 JAJEK
- PÓŁ ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
POLEWA:
- 1 KOSTKA MARGARYNY
- 1,5 SZKLANKI CUKRU (JA DODAJĘ CUKIER PUDER, PONIEWAŻ CUKIER KRYSZTAŁ SIĘ NIE ROZPUŚCI)
- 1 CUKIER WANILIOWY
- 3 ŁYŻKI KAKAO
- 5 ŁYŻEK WODY
- 30-40 DAG WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
PRZEPIS NA CIASTO:
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
PRZEPIS NA POLEWĘ:
Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać.
WYKONANIE:
Za pomocą widelca obtoczyć biszkopty w ciepłej polewie a następnie w wiórkach kokosowych.
SMACZNEGO SĄ PYSZNE :)
roman54 2012-11-12
Super !!!Śliczna fotka :))Pozdrawiam !!! Przy okazji mam prośbę.Czy możesz zagłosować na fotkę mojej wnuczki.Pozdrawiam. http://gdynia.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1473787,kalendarze-2013-zdjecia-z-gdyni-nadeslane-na-nasz-konkurs-fotograficzny-wybierz-najlepsze,galeria,3661131,id,t,tm,zid.html