Ogórki po Meksykańsku.

Ogórki po Meksykańsku.

OGÓRKI PO MEKSYKAŃSKU


2,5 kg.ogórków

4 łyżki soli

4 małe łyżeczki przyprawy chili

1-2 połówki czosnku

8 łyżek oleju

4 łyżki cukru

1,5 szklanki octu

WYKONANIE


Ogórki umyć,odciąć piętki ze skórki,pokroić w słópki (4-6).Posolić i odstawić na 6 godzin.

Odlać powstały sok ( ale nie wylewać ).

Ogórki posypać chili i dodać czosnek pokrojony w słupki.Wymieszać.

Do odlanego soku dodać olej,cukier,ocet i zalewę zagotować.

Wrzącą zalewą zalać ogórki.

Wymieszać i zostawić na 12 godzin.

Układać w słoikach i zalać zalewą.

Odstawić bez pasteryzowania.

dodane na fotoforum:

ona11

ona11 2013-07-19

spróbuję zrobić, a gdzie kawał

linda

linda 2013-07-19

fajny pomysł...
dzięki....
pozdrawiam:))))

(komentarze wyłączone)