zrobiłam już jakiś czas temu
buraki ugotować i obrać, ułożyć ściśle w słoiku
dodać koper i czosnek
zalać zalewą jak do ogórków: 1 duża łyżka soli kamiennej na litr letniej wody
mogą stać kilka lat
nigdy nie robiłam w słoikach zakręcanych
doskonałe na barszcz, na surówkę, do śledzia itd.
dodane na fotoforum:
babcia1 2015-12-03
Izuniu super Przepis!!
adam24l 2015-12-04
Smacznego
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
lilia7 2015-12-04
Czy przy kieszenie "kipią"? Muszą kisić się w ciepłe a potem do chłodnego? Bardzo fajny przepis. Mam jeszcze swoje Buraczki z działki więc zrobię.