pomidorowa z dużą ilością warzyw
dziki ryż
ze śmietaną ponieważ gotowana jest bez mięsa
dodane na fotoforum:
myszka2 2017-05-05
Pyszna zupa na obiadek...u mnie dopiero się gotuje w garnku obiad a ja pije kawkę:)
Pozdrawiam wiosennie
astra40 2017-05-05
Smakowita:)
Przepis na pasztet z soczewicy jest bardzo prosty:
Gotujemy soczewicę ( 1 paczka - chyba około 0,5 kg) razem z warzywami (marchewka, seler, pietruszka lub inne) około godziny. Następnie wszystko blendujemy, dodajemy sól, pieprz, ulubione zioła,
2 lub 3 surowe jajka, garść otrębów lub bułki tartej.
Przekładamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej otrębami, pieczemy godzinę w temp. 180 stopni:))) I to wszystko:)))
Pozdrawiam