Pierogi z ziemniakami, twarogiem, uduszoną na oleju cebulką i odrobiną uduszonego chudego boczku.
Ciasto z różnych mąk: gryczanej, jaglanej, kukurydzianej i pszennej.
Dzieci jedzą z cebulką uduszona na oleju a ja przemycam trochę masła dla popachnienia.
Ostatnio robiłam z jagodami - były ze śmietaną i cukrem.
dodane na fotoforum:
zuza99 2017-05-06
Z czym te poerogi????
Chetnie zjadalabym z bialym serem ze smietana i cukrem
Ale mam zachciewajki hahahahahah
babcia1 2017-05-07
oj zjadła bym ruskie ale i ze serem z jagodami też bym nie pogardziła!!
ewjo66 2017-05-08
uwielbiam pierogi, a Twoje są tak apetyczne, że chyba się zmobilizuję do zrobienia :-)
wiska 2017-05-08
Też mam w planie robienie pierogów, tylko jeszcze nie wiem kiedy się zdecyduję, plecy bolę od długiego stania...