Ale nietypowe ponieważ ciasto piecze się w całości a potem kroi na kawałki macza w polewie kakaowej i obtacza w kokosie.
Ciasto:
1/2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
2 łyżki miodu
1/4 kostki masła
Roztopić w rondelku, nie gotować, wystudzić i dodać 2 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko... wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu pokroić w kwadraty.
Masa kakaowa:
1 margaryna lub masło
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
1 szklanka mleka
Wszystko ugotować i wystudzić.
Maczać ciastka w zimnej polewie i obtaczać w kokosie. Smacznego
dodane na fotoforum:
ruda51 2012-11-18
..no nie mówiłam?.... kusicielka...
irena46 2012-11-18
kusicielka,jeszcze jaka:)))
stasia8 2012-11-24
A u mnie nazywa się to kostka kokosowa...a gdy mi się spieszy idę na łatwiznę i po prostu piekę biszkopta kroję go w kostkę i maczam w polewie i wiórkach...bardzo dobre...