Sushi C.D.

Sushi C.D.

Rodzaje sushi
Sushi występuje w bardzo wielu rodzajach, których cechą wspólną jest elegancka forma i niepowtarzalny smak.
Bardzo popularny i stosunkowo prosty do wykonania rodzaj sushi to nigiri. Jest to wałek z ryżu z pojedynczym składnikiem na wierzchu. Najbardziej popularne sushi to maki - rolki, które występują w trzech wariantach: hoso maki - małe rolki z niewielką liczbą składników z ryżem wewnątrz, futo maki - duże rolki z 3-5 składnikami, ryż wewnątrz oraz ura maki - ryż znajduje się tutaj na zewnątrz rolki, maki te są często dekorowane na zewnątrz dodatkowymi składnikami takimi jak awokado, łosoś czy sezam. Temaki to rożek wykonany z nori, wypełnionego ryżem i różnymi dadatkami. Gunkan maki, zwane łódeczkami, są idealne do podawania delikatnych składników takich jak ikra czy tatar z ryb. Jest to krążek ryżu owinięty w nori tworząc kieszonkę na składniki. Poniżej najpopularniejsze typy sushi w moich ulubionych wersjach.

jmania

jmania 2013-11-24

widzę że ktoś jest smakoszem sushi

tenia45

tenia45 2013-11-24

Brzmi zachecajaco...

jaworr

jaworr 2013-11-24

...:))

kongor1

kongor1 2013-11-24

Do przygotowania takich dań trzeba mieć talent i ... cierpliwość! Pozdrawiam :):)):)))

gogogo

gogogo 2013-11-25

Jagódko , ja już siedzę i czekam , jestem z prawej strony tego stołu ;))) Proszę o mnie pamiętać jakby już podawali ;)))

jagag53

jagag53 2013-11-25

Wspaniała prezentacja i dokładny opis działania .. gratuluję

(komentarze wyłączone)