Sushi-C.D.

Sushi-C.D.

Zanim zaczniemy
Zanim zaczniemy sprawdzamy czy ryż na pewno już wystygł i przygotowywujemy sobie miseczkę z wodą do maczania palców. Dla poźniejszej wygody przygotowywujemy wszystkie składniki - kroimy na odpowiednie porcje oraz je osuszamy. Owijamy także matę przezroczystą folią spożywczą. Przed jedzeniem każdemu zjadaczowi dajemy małą miseczkę na sos sojowy, pałeczki (można jeść rękoma), imbir i wasabi. Gotowe sushi podajemy najlepiej na drewnianych, lakierowanych deseczkach, co by porcje sushi się nie przyklejały.

ewakb

ewakb 2013-11-24

pyszne napewno

jaworr

jaworr 2013-11-24

Byłaś na pokazie ... też lubię uczestniczyć w takich pokazach..:)

tenia45

tenia45 2013-11-24

Same pyszne i zdrowe dodatki...

kongor1

kongor1 2013-11-24

To brzmi zachęcająco :)

aniakov

aniakov 2013-11-26

Ladnie wyglada cale przygotowanie i nie jest takie trudne, czasochlonne troche.

(komentarze wyłączone)