JABŁECZNIK Z BUDYNIEM...
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1 szkl. cukru
250g margaryny
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek
3 łyżki kwaśnej śmietany
Wyk:
z mąki ,cukru,proszku do pieczenia,margaryny,śmietany oraz żółtek zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.
Budyń:
3 opakowania budyniu śmietankowego
4 szkl. mleka
Wyk:
Budyń ugotować na mleku
Ponadto:
1 kg jabłek
1 opakowanie cukru waniliowego
cynamon
Wykonanie całości ciasta:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Jedną część ciasta włożyć na formę wyłożona papierem do pieczenia, następnie wyłożyć owoce, posypać cukrem waniliowym oraz cynamonem. Na jabłka wylać budyń, przykryć drugą połową ciasta. Piec ok.60min. w temp. 180 stop.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem...
SMACZNEGO:)))
dodane na fotoforum:
beata3 2011-02-09
SMACZNEGO
danka1 2011-02-10
Właśnie taki lubię.
Spiszę sobie przepis.
anetah5 2011-02-11
narobiłaś mi smaka na to ciacho i tez taki piekę ...a wieki go nie jadłam ...dawniej robiłam go częściej ...