tak w przekroju...
chodziły tydzień za mną:))hihihi
Podaje przepis z którego robiłam te pączki:
Składniki
50 dag mąki tortowej, pół szklanki cukru, 5 dag drożdży, 10 dag margaryny, 3 żółtka, 1,5 szklanki mleka, rodzynki, aromat, szczypta soli
Mąkę podzielić na dwie części. W połowie szklanki mleka rozpuścić drożdże z łyżką cukru i mąki, odstawić do wyrośnięcia. Pozostałe mleko mocno podgrzać (nie gotować), wymieszać z połową mąki i wyrośniętym rozczynem, pozostawić do wyrośnięcia. Do miski włożyć żółtka, wsypać sól, cukier i ubić trzepaczką, dodać roztopioną margarynę, aromat i ewentualnie rodzynki. Połączyć obie części ciasta, wsypać resztę mąki i dobrze wyrobić. Jeżeli jest za rzadkie, dosypać mąki. Z takiego ciasta można robić kluski na parze, placek drożdżowy, pączki, bułki z jagodami (lub innymi owocami), strucle z makiem, serem lub jabłkami
dodane na fotoforum:
melfi48 2011-02-25
zaraz chwilka..a dla mnie co będzie..????..:(((((...a plusiki dają..???? czy tylko na jadełko się przyszło..??? :-)))..+++++
magdabo 2011-02-25
Ulubiony mojej córy ... dobrej nocy !
anet36 2011-02-26
mmmm pyszniutkie
˙•٠•●♥ஜ
POZDRAWIAM
─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─ ŻYCZĘ
CUDOWNEGO I UDANEGO
DNIA.. .─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─*
laura06 2011-03-03
Był sobie pączek, co nie miał rączek i okrąglutki był jak miesiączek.
Miał lukrowaną złocistą skórkę, a w środku dziurkę na konfiturkę.
Wszyscy go lubią - starsi i dzieci. Na jego widok, aż ślinka leci.
Lecz co naprawdę pączki są warte,
to przede wszystkim wie tłusty czwartek.