na zamówienie...
Biszkopt orzechowy
4 jajka
4 łyżki zmielonych orzechów
3 łyżki bułki tartej
4 łyżki cukru
1łyżka mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ten orzechowy to ja robiłam z potrójnej porcji a później przekroiłam na pół..
Białka ubić dodać cukier i żółtka potem mąkę z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą.
Piec 180 około 30min
Masa kawowa:
4 żółtka
1/2 szklanki cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
3/4szklanki mleka
1 masło
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać mąkę i suchą kawę rozpuszczalną.
3/4 szklanki mleka zagotować,dodać dobrze roztrzepaną masę i ugotować budyń.
Masło utrzeć na puch dodając przestudzony budyń.
dodane na fotoforum: