Tort orzechowy-kawowy i miodownik...
idę kolejne zamówienie kończyć...:))
Snikers
40 dag mąki
15 dag cukru pudru
3-4 jajka
kostka margaryny
8 dag miodu sztucznego
łyżeczka sody
8 dag śmietany
Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na trzy części rozwałkować blaty,dwa upiec puste,a na trzeci przygotować masę orzechową:
15 dag margaryny
8 dag miodu sztucznego
10 dag cukru kryształu
20 dag orzechów wł.grubo siekanych
Wszystkie składniki chwilę pogotować mieszając lekko przestudzić i wyłożyć na blat upiec ok.15-20 min.w 200-220
krem:
6 dag mąki ziemniaczanej
6 dag mąki psz.
3 żółtka
kostka masła
12 dag cukru kr.
cukier waniliowy
2 dag kawy rozpuszczalnej
600 ml.mleka
Żółtka wymieszać z odrobiną mleka,mąkami cukrem i cukrem waniliowym,resztę mleka zagotować wlać rozrobione mąki z żółtkami ugotować budyń,wystudzić.Kawę rozpuścić w odrobinie wody.Masło utrzeć i stopniowo dodawać zimny budyń i kawę.Kremem przełożyć blaty....
u mnie bez orzechów bo takie było zamówienie
dodane na fotoforum: