Będą mufinki...

Będą mufinki...

MUFINKI PIERNIKOWE Z MARMOLADĄ BRZOSKWINIOWĄ...

Muffiny piernikowe

2 i ½ szklanki mąki
pół kostki masła
2 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki cukru
1 szklanka mleka
2-3 łyżki miodu
1 łyżka przyprawy do pierników
1 łyżeczka cynamonu
garść rodzynek
szczypta soli
50 g + 2 łyżki słupków migdałowych do posypania na wierzchu

nagrzewamy piekarnik, a jajka roztrzepujemy z mlekiem. Roztapiamy masło, dodajemy do niego miód i czekamy aż się rozpuści, a następnie mieszamy wszystko z mlekiem i jajkami. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawami, solą i cukrem. Dla lepszego koloru można dodać trochę kakao. Wsypujemy rodzynki i słupki migdałowe. Płyny łączymy z mąką i dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy foremki, wierzch posypujemy słupkami migdałowymi. Pieczemy 20-25 minut.
ja dawałam orzechy włoskie zamiast migdałów

dodane na fotoforum:

ewulka1

ewulka1 2012-01-06

jak bede juz w domciu to musze je upiec.......:)

beagra

beagra 2012-04-03

ALE WYPASIONE MUFFINY:DZIĘKI ZA PRZEPIS:)

dodaj komentarz

kolejne >