BARSZCZ CZERWONY Z PIEROGAMI Z MIĘSEM... NIE CHCE SIĘ CHWALIĆ, ALE PIEROGI WYSZŁY MI SUPER;))))
A TUTAJ PRZEPIS NA PIEROGI... PO ZAROBIENIU CIASTA ODKŁADAM JE NA 10MIN I WTEDY NAPIERA TAKIEJ FAJNEJ ELASTYCZNOŚCI A PO UGOTOWANIU CIASTO ROZPŁYWA SIĘ W BUZI...
przepis na ciasto:
2szklanki mąki
1 łyżka margaryny
2 żółtka
1 szklanka gorącej wody
Ciasto zarobić na stolnicy i lepić pierogi z dowolnym farszem. Pierogi podsypywać dobrze mąką bo to ciasto bardzo klei się do stolnicy,ale pierogi wychodzą super są miękkie i nie wysychają...
dodane na fotoforum:
bronia 2012-09-20
Pyszny obiadek.:)...Ale się stęskniłam za naszą polską kuchnią.:))... Pozdrawiam i miłego dzionka życzę.:)
grazia5 2012-09-20
Ale mi narobiłaś smaku:))))))))pyszności:))