SKŁADNIKI :
* 500g - boczniaków
* 1 duża cebula
* 250 g - surowego boczku
* 180ml- słodkiej śmietany
* 1 łyżka soku z cytryny
* majeranek
* sól , pieprz , natka pietruszki
* 1 łyżka mielonego czosnku - dałam 3 ząbki
* 1 łyżka ziół aromatycznych - dałam prowansalskie
* 1 liść laurowy
Pokroić cebulę w kostkę ,boczek również pokroić w kostkę ,podsmażyć.Połowę boczniaków również pokroić drobniutko i dodać do smażonej cebulki z boczkiem . Zalać całość niecałym litrem wody i dodać pozostałe boczniaki pokrojone w cieniutkie paseczki ( jak na flaki ).Całość gotować z przyprawami , na koniec dodać śmietanę i natkę pietruszki , i pogotować jeszcze przez chwilkę .
Życzę smacznego )
dodane na fotoforum:
aniakar 2010-12-17
Nie jadłam choć tyle razy przymierzałam się je kupić ..........przy okazji kupię i zrobię........
terala 2010-12-17
...prosze nie smiej sie...ale nie wiem co to sa boczniaki.....
danka1 2010-12-17
Oj jak ja ich dawno nie robiłam - a lubię.