Podstawą kołaczyków jest miękkie i puszyste ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością twarogu lub masy makowej. Kruszonka/posypka/ różni się kolorem, na nadzienie makowe-jasna, na nadzienie serowe-ciemna, a z owocem obojętne jakiej barwy, ale kładzie się zazwyczaj owoc / czereśnie/
dodane na fotoforum:
lidia23 2018-02-09
o to..to! :)
to coś dla mnie:))
uwielbiam kołaczyki,drożdżówki i wszelkie inne bułeczki:)!
adam24l 2018-02-09
Ładne zdjęcie
Na pewno są pyszne
Smacznego
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10,nowość i Propozycje. Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
ewjo66 2018-02-09
bardzo apetyczne :-)
jestem łasuchem, więc nawet po Tłustym Czwartku bym chetnie takiego zjadła :-)
romanka 2018-02-09
...dalszy ciąg podniebiennych rozkoszy.....!!!
...Elu, pozdrawiam Cię serdecznie.....:)))
alola11 2018-02-09
Pozdrawiam....miłego popołudnia życzę...Elu Kochana wczoraj pączusie a dzisiaj jeszcze takie pyszności lecę zrobić kawkę
lucilla 2018-02-09
dzisiaj dzień pizzy i taką właśnie domową, prostą przygotowałam !!
stasia8 2018-02-09
Wprawdzie mam dość tych słodkości po wczorajszym obżarstwie...ale chętnie bym taka bułeczkę wszamała wygląda bardzo smakowicie :)
hania3 2018-02-10
Apetycznie wyglądają :) pozdrawiam serdecznie :)
beaa68 2018-02-11
Bardzo apetyczne ..:))
(komentarze wyłączone)