12 maja w Skoczowie
Już po raz trzeci w Skoczowie królować będą regionalne smaki. Tym razem tematem spotkania w ramach mikroprojektu „Transgraniczne Tradycje Kulinarne”, realizowanego przez gminę Skoczów i miasto Karvinę - będą zupy.
https://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,12760,12-maja-w-skoczowie.html
Kucharz pokazuje kapustę pokrojoną w trójkąty, bo takie daje się do zupy kapuścianej, dlatego bo zupa nosi nazwę
"Kozia bródka"...:))
dodane na fotoforum:
gonia51 2010-05-13
Ojej, już mam smaka na tę zupę. Kiedyś gdzieś jadłam zupę "pazi brodę" , była pyszna. Wydaję mi się ,że to ta sama.
anabela 2010-05-13
Przepis ciężki w składzie ale sylimarol dołożyć i można " wiosłować".
graz5 2010-05-13
...a tak móm rada wszelaki polywki...:)
(komentarze wyłączone)