☺ Schab dzielimy na porcje, ubijamy na dość cienkie i duże kotlety, solimy. Na każdym kotlecie kładziemy porcję mięsa mielonego , przyprawionego tak jak na kotlety mielone i zwijamy roladki. Roladki obtaczamy w bułce lub mące i przysmażamy na złoty kolor z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego dajemy trochę oleju , podsmażoną na dno cebulkę i na to układamy roladki . Podlewamy bulionikiem i dusimy pod przykryciem w piekarniku ,aż roladki będą miękkie. ☺
kot54 2010-04-20
Bardzo ciekawie jeszcze tak nie robiłam.
Zrobię bo na pewno pyszne. Pozdrawiam.
vesper5 2010-04-20
...kapitalny pomysł...:)))...miłego wieczorku i dobrej nocki życzę :)))
elza58 2010-04-20
smaczne te roladki...robiłam je już swojej rodzince..........pozdrawiam Asiu i dobrej nocki życzę.....
adamowa 2010-04-20
Asiu ... super ... na niedziele zrobie :) Jak Ty swietnie gotujesz :) Dzieki za pomysla ... pozdrawiam i zycze dobrej nocy :)
(komentarze wyłączone)