Kroimy warzywa i podwawelską na leczo.
Kto przypalił mamie ogonówkę?!
asiao 2023-04-24
Jaka rozkoszna rodzinka :) Ale nie obetnij mamie ogona! :))) od razu robi się wesoło w kuchni w takim towarzystwie :)))
Jak masz dobry przepis na leczo, to podaj...
jendrus 2023-04-25
asiao: Moj przepis na leczo jest tradycyjny i prosty. Wędliny i mięso (boczek, karkówka, co jest, jak na bigos) podsmażyć z cebulą. Pomidory obrac i wraz z papryką dodac do gara. Przyprawiać bez cudowania. Podlać odrobiną czerwonego wytrawnego wina, resztę wypić. Daro dodaje pieczarki, można, wedle woli, ale ja nie dodaję. Dla mnie leczo bazuje na aromacie papryki. Pilnować, nie rozgotować! Warzywa (jak u Chińczyka, u którego nawet chrupią z woka) nie mogą być miękiszonami ;P