OGÓRKI - 4 KG.
CEBULA - 2 KG.
MARCHEW - 1 KG.
ZALEWA :
1 szkl. cukru + 1 szkl. octu + 1 szkl. oleju + 2 łyżki soli + ziele ang. 6-8 + goździki 6-10 + opakowanie pieprzu
Warzywa pokroić, posolić i odstawić na 3 godziny, nast. odciśnięte wrzucać do gotującej się zalewy i gotować ..... az ogórki zżółkną + - 10 min od zagotowania. Gorące wkładać do słoików, zamknąć i odstawić do góry dnem aż ostygną
SMACZNEGO :))
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-07-15
Wygląda na sałatkę szwedzką z ogórków, cebuli i marchewki... w zalewie słodko kwaśnej... :)))
maxmen 2012-07-16
re.
Piękne dzięki za życzenia... :)
Pozdrawiamy...:)))