a to nic innego jak kotleciki/krokieciki z ziemniaków i mąki ziemniaczanej nadziewane ostrym mięsnym farszem, smażone na tłuszczu. Tradycyjna potrawa kuchni warmińsko-mazurskiej. Podawać można z surówkami ze świeżych warzyw .... ;)
ciasto jak na kluski śląskie, a farszyk to mięso wieprzowe gotowane, zmielone + jajo na twardo + smażona cebulka ... doprawione mocno pieprzem i solą .....
dodane na fotoforum:
danutaw 2014-01-04
..smacznie .., tak jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj ,
to u Ciebie się poczęstuję...:)
pozdrawiam i uśmiech zostawiam :-)
lila08 2014-01-04
u nas nazywa się to ...kotlety ziemniaczane ,czasami robię z plastrem szynki i żółtym serem lub pieczarkami i żółtym serem...
bronia 2014-01-09
Wyglądają pysznie.:)