30 dkg pieczarek
20 dkg soczewicy
duża cebula
łyżka masła
2-3 łyżki bułki tartej
jajko
sól i pieprz do smaku
sos sojowy (nie dałam bo nie miałam)
Soczewicę zalać wodą na 2-3 godz. odcedzić. Zalać małą iliścią wody ugotować.Cebulę i pieczarki usmażyć na maśle, wymieszać z ugotowaną soczewicą, dodać pieprz, sól, jajko i tartą bułkę, i sos sojowy.
ja zrobiłam z grzybami leśnymi dałam więcej jak w przepisie, pierogi wyszły naprawdę smaczne - polecam.
pierogi po ugotowaniu polałam zasmażonym pokrojonym boczkiem
dodane na fotoforum:
iwaaa 2014-03-14
zapewne smakują wspaniale :),pozdrawiam
ania03 2014-03-14
nie jadłam...ale zazdroszczę piknych pierogów...u mnie to zawsze jakieś kaszaloty powykręcane powychodzą:)
danutaw 2014-03-14
śliczne te Twoje pierożki, jak z foremki.., superowo wyglądają a smakują chyba wyśmienicie!!!)
Pozdrawiam, pięknego popołudnia życzę :)))
choco13 2014-03-14
Piekne pierozki,usmialam sie z wpisu ania03 ze kaszaloty...Twoje rzeczywiscie jak z obrazka:) Milego weekendu..
niusia1 2014-03-15
pyszne pierożki bo swojskie- tak jak mój żurek;