175g masła
75g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250g mąki
45g siekanej suszonej żurawiny
Masło utrzec z cukrem pudrem dodac cukier waniliowy,mleko,sól i utrzec do białości. Następnie dodać mąkę i żurawinę, dobrze wszystko wyrobić. Podzielić na dwie części i z każdej uformować wałeczek średnicy 4cm. Zawinąc w folię i włożyć do zamrażalnika na ok. 40min.Po wyjęciu porkoić na małe plasterki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec ok. 15min. w temp 200st
dodane na fotoforum:
niusia1 2014-09-13
pewnie pyszne,a ja poszłam na łatwiznę i szybkie ciasto ze śliwkami zrobiłam- właśnie siedzi w piekarniku;miłego wieczorku!
kimeraj 2014-09-13
Tak ślicznie przyrumienione! Pochrupałoby się, oj, pochrupało!
Posyłam całuski na dobrą noc :*
ania03 2014-09-14
Nie mam sił...ale przepis chętnie zapożycze na później...ściskam dzięki za miłe wpisy:)***
stasia8 2014-09-14
Są smaczne ja je piekę na święta do których już niedaleko...poza tym uwielbiam żurawinę...