200 gr mąki pszennej
120 gr masła lub margaryny
80 gr cukru pudru
60 gr kakao
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
nadzienie: 200 gr białej czekolady
4 łyżki śmietany 30 %
Mąkę, masło, cukier, kakao, proszek do pieczenia i jajko wkładam do miski i wszystko razem zagniatam na jednolitą masę. Tak wyrobione ciasto wkładam do lodówki na 30 min.Ciasto dzielę na dwie częsci żeby łatwiej było wałkowac, na ciasto nakładam folię spożywczą żeby łatwiej było wałkować.
Wykrawam ciastka foremką układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piekę około 15 min.
Do garczka z gorącą wodą wstawiam mniejszy garczek łamię czekoladę na mniejsze kawałki dodaję śmietanę i mieszam aż uzyskam jednolitą masę. Gdy ciastka są już upieczone i lekko przestygnie czekolada zaczynam nadziewanie, na ciastko nakładam około łyżeczki masy i delikatnie przyciskam drugim ciastkiem.
Są pyszne
dodane na fotoforum: