Marynata: oliwa i olej, sos sojowy ciemny, sól morska, odrobina cukru trzcinowego, majeranek, ostra i słodka papryka, pieprz, troszkę curry, plastry cebuli. I do lodówki na całą noc. Na drugi dzień do piekarnika. Kilka razy przewracać i polewać mięso wytworzonym sosem. Gdy jest już ładnie zrumienione podlać wodą i jeszcze dusić. Kiedy szynka jest już miękka wyjąć ją, a sos zagęścić wodą z mąką. Pszenna (niezdrowo, ale lubię) ziemniaczana lub kukurydziana, same wybierzcie którą.
emmi1 2011-10-16
odp: nie posiadam serwisów, tylko takie różne pojedyńcze przedmioty - pozostałości z serwisów rodzinnych.
emmi1 2011-10-17
odp: ale bądź czujna, bo wiesz, ja nie lubię brukselki, dla kogoś kto lubi to może być pyszne, mnie trochę przeszkadzało, że ona taka surowawa... poza tym, ja ten przepis notowałam z telewizji a oni tam latali po tematach, i nie jestem pewna czy wszystko dobrze zanotowałam z brukselką :) Ogólnie ma to ciekawy smak, zaliczna się do smaczne, ale najpierw zrób tylko trochę, bo to bomba kaloryczna.