Wszystko to, co do niego potrzebne.

Wszystko to, co do niego potrzebne.

W ostatniej chwili z rękawa zrezygnowałam, bo kurczak się w nm nie mieścił.

kukura

kukura 2012-02-27

Jak nie w rękawie to w czym doszedł do rumianych kolorków???

jokam

jokam 2012-02-27

Kukurko, w takim czarnym, owalnym garnku do mięs. On się chyba gęsiarka nazywa. Ale można też w zwykłym naczyniu żaroodpornym. W połowie pieczenia zdjęłam pokrywkę. Piękny, rumiany się zrobił. A pachniało podobno już pod sąsiednim blokiem. Tak żałuję, że fotograficzna maszynka popsuła się. Bateria w całości naładowana, a on nie chce działać. Co mu? Pojęcia nie mam. To mój pierwszy aparat. :((

dytka36

dytka36 2012-02-28

Oj na pewno zrobię takiego kurczaczka ,już wiem,że jest wyborny!!!

jokam

jokam 2012-02-28

Dytko, gorąco polecam! tylko dałam troszkę więcej pieczarek, cebuli i duuużo czosnku. i jak widać sporo ziół do posypania.

jokam

jokam 2012-02-28

a i jeszcze coś chyba bardzo istotnego. autor przepisu nic nie wspomina czy używa ryżu surowego, czy ugotowanego. ja, po nardzie z córką, lekko ryż podgotowałam. do wody, oprócz soli i oleju, wsypałam sporą łychę Curry. i to był chyba strzał w dziesiątkę! aromat Curry, plus zapach duszącego się czosnku cudownie się komponował.....!

dytka36

dytka36 2012-02-28

Z pewnością skorzystam z twych rad!!!

aziu1

aziu1 2012-02-28

aż mi tu zapachniało :)

dodaj komentarz

kolejne >