Z szynkowaru.
Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami.
Mówię Wam - PYCHA.....!
mięso (tu filety z piersi kurczaka) pokroić,
posypać solą i ulubionymi przyprawami,
wkładać do szynkowaru (w którym najpierw trzeba umieścić torebkę foliową, jedną albo dwie, żeby soki nie wypłynęły) dodając jednocześnie suszone pomidory,
maszynę zamknąć,
wstawić do nagrzanego piekarnika,
po chwili temperaturę zmniejszyć do 80-90 stopni,
po upływie 2 godzin maszynę szybko schłodzić w wodzie,
wstawić do lodówki na mniej więcej 10 godzin,
i koniec, gotowe.
A moje ulubione przyprawy, to "złoty kurczak", pieprz ziołowy, papryka ostra i słodka, oregano, czosnek.
oliwkaa 2012-03-21
No to trzeba zrobić..tylko jak ?
razdwa3 2012-03-21
Fajne wygląda! :)
annorl1 2012-03-21
no proszę...odkurzyłaś :) to teraz ja poproszę o ten przepiskik :D
lila08 2012-03-21
Asieńko...cieszę się,że smakuje Wam...smacznego!!!
pozdrowionka,spokojnej nocki;)))