Zwany też Grzybkiem Joginów Hinduskich.
https://grzybektybetanski.pl.tl/
https://kuchnia-kuchnia.pl/pl8/teksty480/Kefirtybetanski
lilaroza 2012-06-15
Nie mam takiego zielonego wiązadełka i nie wiem czy będzie taki dobry jak Twój :):):):)
jokam 2012-06-15
tak, tak... wiązadełko (szczególnie zielone) jest najważniejsze w hodowli grzybka...! :D
greg78 2012-06-15
Masz rację ...smutna historia...problemem jest też trafienie do tego miejsca...praktycznie nie ma żadnych oznakowań,a groby znajdują się w lesie...
sejenia 2012-06-15
Miałam go i piłam. Bardzo mi smakowal, ale ne wytrzymał wyjazdu na urlop.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę:)
msciwa 2012-06-15
a jakie dobre mleczko z niego...
Pozdrawiam cieplutko życząc spokojnego wieczorku..dobranoc..
lila08 2012-06-15
bardzo szybko narasta i jak nie ma komu dać to trzeba wyrzucić...mi zawsze szkoda wyrzucić :)
razdwa3 2012-06-16
Ciekawe...
maxmen 2012-06-16
Hahaha...ja nie wyrzucam...rozdaję, a resztę mrożę...hahaha... nadmiar po prostu zjadam i już...:)))
Posolić i tak jak kalafiorka mniam...:)))
maxmen 2012-06-16
kukura,
kozie mleko zakwaszone grzybkiem jest jeszcze zdrowsze niż krowie...:)))
jokam 2012-06-17
o godzinie 14:00 odcedzę powstały kefir i wypijemy go.
pozostały grzybek przepłuczę, zaleję świeżym mlekiem i za 24 godziny nowy, zdrowotny napój powstanie.