ziemniaki
kotlet mielony w sosie grzybowym
brokuły al dente
buraki po włosku
Takie buraczki podawali nam w Gołdapi. Podpytałam szefową kuchni i wiem jak je robić:
-buraki ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w plastry.
-miód połączyć z solą, sokiem z cytryny i ze zmiażdżonym czosnkiem.
-plastry buraków polać otrzymanym sosem
Mówię Wam, pyszności....!! :D
dytka36 2012-10-21
Najapetyczniejszy i pewnie najsmaczniejszy obiadek jaki dzis widziałam na garnuszku.Co to sa te buraczki po włosku?
annorl1 2012-10-21
ale pyszny obiadek i taki kolorowy :)
msciwa 2012-10-21
pychotki..
Pozdrawiam cieplutko życząc miłych i radosnych chwil
na cały wieczór ...
razdwa3 2012-10-21
Znam ten sposób podawania buraczków... Można zamiast czosnku dodać cebule cukrową pokrojona w plastry...
Obiadek powalający - pyszotka. :)