Zabieramy się za niego mniej więcej na sześć tygodni przed Świętami.
-1/2 kg miodu
-2 (niepełne) szklanki cukru
-250 g masła
-1 kg + 1 szklanka mąki pszennej
-3 jajka
-3 łyżeczki sodki
-2 łyżeczki imbiru
-1/4 łyżeczki soli
-2 czubate łyżeczki kakao
-3 torebeczki przyprawy do piernika
-1/2 szklanki mleka
lila08 2012-11-14
no...a myślałam ,że to tylko ja jeszcze nie zarobiłam,są gorsi hi hi hi dzisiaj zarobiłam i już dojrzewa,miałam pracowity dzień :)))
norris 2012-11-14
ile trzeba czekać żeby skosztować? Długo jest świeży? Jakieś specjalne warunki musi mieć do przechowywania?
nemo50 2012-11-15
Czekam na gotowiec ;)) .
razdwa3 2012-11-15
Zrobione! Pamiętaj o dalszym ciągu instrukcji ilustrowanej :))
jokam 2012-11-15
oczywiście, nie zapomnę! :D
ciąg dalszy wspólnego tworzenia piernika planuję gdzieś na 10 grudnia
limba 2012-11-15
re :)))))))))))))) ale fajnie skojarzyłaś :)))))))))))))))))))
atrami 2012-11-17
kusi mnie kusi i ... jakoś odwagi brak :(
i to tego tyyle z nim roboty :(
ale kusi!