PIERNIK STAROPOLSKI. Dzisiaj przekładanie masami.

PIERNIK STAROPOLSKI. Dzisiaj przekładanie masami.

Każdy z pierników przeciąć wzdłuż na trzy części.
Na pierwszym placku rozsmarować GORĄCĄ masę powidłowo-czekoladową.
Na drugim orzechową i odwrócić ten placek tak aby obie masy zetknęły się.
Drugi placek znowu posmarować masą powidłową.
Placek trzeci posmarować masę cytrynową i kładąc go odwróć stroną posmarowaną. Wtedy masa powidłowa zetknie się z cytrynową.
Czyli mamy taki stosik:

trzeci placek
masa cytrynowa
masa powidłowo/czekoladowa
drugi placek
masa orzechowa
masa powidłowo/czekoladowa
pierwszy placek

badi08

badi08 2012-12-17

Jezusie !!! ależ to roboty przy piernikach...........:)

lila08

lila08 2012-12-18

ta orzechowa to wygląda na jakąś taką rzadką ...czy ja może coś źle widzę ...

jokam

jokam 2012-12-18

Lidziu, dobrze widzisz... rzadzizna... może za dużo spirytusu dałam... :P
mam nadzieję, że jakoś stężeje?!

piatal

piatal 2012-12-18

świąteczna produkcja ruszyła,,,

graga62

graga62 2012-12-21

Zrobiłam masy do piernika według Twoich przepisów, pyszne, rewelacja, szczególnie dla mnie ta śliwkowa, może odrobinę jest jej mniej w pierniku, no bo...nie mogłam się oprzeć i trochę... no nazwijmy to popróbowałam:))) Dziękuję za przepisy:)))

dodaj komentarz

kolejne >