1/2 kg imbiru
80 dkg cukru trzcinowego
1 litr wody
szczypta soli
Obrany imbir pokroić na cienkie plasterki.
Przełożyć do garnuszka o grubym dnie, zalać zimną wodą, dodać cukier i sól.
Gotować dłuuugo na baaardzo wolnym ogniu, do momentu aż syrop zgęstnieje, oczywiście nie zapominając o częstym mieszaniu.
Przełożyć do słoiczków.
Przechowywać w lodówce.
Zobaczcie jakie ma on wspaniałe właściwości:
https://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/cudowny-imbir-wlasciwosci-lecznicze-i-odchudzajace-imbiru_33621.html
msciwa 2013-02-24
Pozdrawiam cieplutko...
Czy już ktoś Cię dziś przywitał?
O humorek Cię zapytał?
Życzył Ci miłego dnia?
Zrobię więc to teraz ja.
Dużo słonka i radości
na Twej buzi niech zagości....