Imbir kandyzowany.

Imbir kandyzowany.

1/2 kg imbiru
80 dkg cukru trzcinowego
1 litr wody
szczypta soli

Obrany imbir pokroić na cienkie plasterki.
Przełożyć do garnuszka o grubym dnie, zalać zimną wodą, dodać cukier i sól.
Gotować dłuuugo na baaardzo wolnym ogniu, do momentu aż syrop zgęstnieje, oczywiście nie zapominając o częstym mieszaniu.
Przełożyć do słoiczków.
Przechowywać w lodówce.

Zobaczcie jakie ma on wspaniałe właściwości:
https://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/cudowny-imbir-wlasciwosci-lecznicze-i-odchudzajace-imbiru_33621.html

aziu1

aziu1 2013-02-23

a ja ostatnio kupiłam imbir kandyzowany w sklepie i jak cukierek pogryzam :)

wrobel3

wrobel3 2013-02-23

Toż to afrodyzjak,
teraz na noc,lepiej
mężowi nie pokazywać,
heheh buziaczki -:)

msciwa

msciwa 2013-02-23

myślę że to dobre..

Pozdrawiam cieplutko życząc miłej i spokojnej nocki ....

izolden

izolden 2013-02-23

Udanego weekendu życzę !!!!

lila08

lila08 2013-02-24

pyszny jest ale sam jeszcze nie robiłam...

msciwa

msciwa 2013-02-24

Pozdrawiam cieplutko...
Czy już ktoś Cię dziś przywitał?
O humorek Cię zapytał?
Życzył Ci miłego dnia?
Zrobię więc to teraz ja.
Dużo słonka i radości
na Twej buzi niech zagości....

dodaj komentarz

kolejne >