Twarożek tybetański. Kasiu i Norris, zobaczcie jakie to proste...

Twarożek tybetański. Kasiu i Norris, zobaczcie jakie to proste...

Zagotować litr mleka i wlać do niego litr kefiru tybetańskiego. Zamieszać i odstawić do lekkiego ostygnięcia. Przecedzić przez sito i zostawić na nim aż do osączenia.
Otrzymamy pyszny twarożek i bardzo zdrową serwatkę.

https://www.poradynazdrowie.manpol.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=1

Widzę na tym zdjęciu, że twarożek nie jest całkowicie odsączony. Wrzucę więc go jeszcze raz na sitko. :P

maria57

maria57 2013-05-17

zrobiłaś sama twarożek??? serwatka schłodzona jest pyszna

kinga35

kinga35 2013-05-17

Witam ja właśni szukam diety do mojej grupy krwi...pozdrawiam

jokam

jokam 2013-05-17

Mario, wiem... bardzo często robię sama... a serwatkę uwielbiamy...

bachaa

bachaa 2013-05-17

a najlepiej odsączyć na gazie lub czystej lnianej ściereczce, możne być nawet pielucha tetrowa, wtedy twarożek będzie dobrze odsączony a serwatka czyściusieńka ;p

oldmax

oldmax 2013-05-17

Noooo...cudo...:)))

norris

norris 2013-05-17

Super sprawa, na pewno spróbujemy :) dzięki za porady!

zuza99

zuza99 2014-03-15

wowwwwwwww mam grzybek tybetanski ale nie pomyslalam ze mozna z niego robic serek...

dodaj komentarz

kolejne >