Następnie odcedzić je i przelać niewielką ilością zimnej wody.
Niestety, nie mam wprawy i kluski wyszły zbyt grube. :P
https://weg-etari-anizm.over-blog.com/article-spatzle-niemieckie-kluski-45586342.html
oldmax 2013-05-20
Hahaha...ja ciasto na spatzle przeciskam przez taką maszynkę...podobna do tego durszlaka (na zdjęciu)...otworki są trochę większe...takie ok. 8 mm. :)
http://kulinarni.info.pl/przepisy/szpecle-spc3a4tzle.html
Można to już kupić w Polsce...ja zrobiłem sobie sam...:)))
alisha 2013-05-20
Ja mam specjalny sprzęt do spatzli rodem z Niemiec,coś na wzór sita z dużymi dziurkami a drugi coś jak praska do ziemniaków też z większymi dziurkami,praską wychodzą ładniejsze,w galerii są zdjęcia
lila08 2013-05-20
mam kilka innych sprawdzonych przepisów na spatzle ,u mnie w galerii jest też zdjęcie tego ustrojstwa ...