Na każdy liść nałożyłam farsz i ciasno zrolowałam.
Wszystkie gołąbki ułożyłam w dwóch dużych rondlach. Dodałam troszkę masła roślinnego, soli, cukru i podlałam wodą.
Przykryłam pokrywką i dusiły się na wolniusieńkim ogniu ok 1 godziny.
Po czym dołożyłam do sosu cały słoiczek koncentratu pomidorowego.
Na koniec 3 łyżki mąki dokładnie rozrobiłam w 1/2 l zimnej wody i wlałam do sosu. Po zagotowaniu wyłączyłam gaz. Gołąbki postały sobie w cieple, aby przeszły wszystkimi smakami.
elle54 2013-06-22
O! też zrobię, bo zaczynają za mną "chodzic" ;)
Zwijanie gołąbka rozpoczynam od odwrotnej strony liścia , od czubka w kierunku zgrubień ( zgrubienia leciutko zbijam tłuczkiem, jak schabowego ) Liście tak szybko nie rozpadają się .Pozdrawiam