Bezmięsny bigosik i chłodny koktajl tybetańsko/brzoskwiniowy.

Bezmięsny bigosik i chłodny koktajl tybetańsko/brzoskwiniowy.

Jarski bigos.
Przepis specjalnie dla Libry podaję. :))

-pół główki kapusty
-pół kg pieczarek
-pół kg pomidorów
-pół dużego pęczka koperku
-2 cebule
-4 ząbki czosnku
-2 płaskie łyżki cukru trzcinowego
-sól morska
-pieprz cytrynowy
-olej

Kapustę dosyć grubo pokroiłam i ugotowałam w wodzie z dodatkiem soli i 1 łyżki cukru.
Odcedziłam.
Pieczarki pokroiłam na spore cząstki i wrzuciłam do garnka.
Po odparowaniu wody wlałam olej i lekko rumieniłam grzyby.
Gdy zmieniły kolor na złoty, wsypałam pokrojoną drobno cebulę, dodałam łyżkę cukru, pieprz cytrynowy mielony i troszkę soli.
Gdy cebula zezłociła się wrzuciłam przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodałam wcześniej ugotowaną i już odcedzoną kapustę.
Pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam ze skóry i grubo pokroiłam.
Wrzuciłam je do garnka z kapustą i grzybami.
Chwilę całość dusiłam.
Na koniec wyłączyłam gaz i sypnęłam sporo pokrojonego koperku.

Bigosik zjedliśmy z pieczywem.

gulaki

gulaki 2013-08-05

No to jutro taki bigos i ja robię :))

badi08

badi08 2013-08-05

na pewno był pyszny......

anet36

anet36 2013-08-05

mmmm smacznie wygląda..... :)

razdwa3

razdwa3 2013-08-05

Pyszny...

astra40

astra40 2013-08-05

wygląda przepysznie, zaraz po remoncie wypróbuję przepis :)

oldmax

oldmax 2013-08-06

To ja poproszę ten koktajl... :)))

jessika

jessika 2013-08-06

Swietnie wyglada I rownie dobrze smakowal,
Z przepisu skorzystam, dziekuje I pozdrawiam :))**

ewalu

ewalu 2013-08-06

następne gotowanie kapuchy będzie wg Twojego przepisu :)

iwska

iwska 2013-08-06

Mlaskam i mlaskam :)

libra

libra 2013-08-06

super :) na dniach zawita i u nas na stole :*

emmi1

emmi1 2013-08-07

smacznego :)))

alicja

alicja 2013-08-07

u mnie wczoraj zagościł, mężowi bardzo smakował, dziękuję za przepis i pozdrawiam gorąco :))

dodaj komentarz

kolejne >