Barszcz czerwony (oczywiście jarski!) będzie.

Barszcz czerwony (oczywiście jarski!) będzie.

Warzywka obrałam, umyłam, pokroiłam i na gaz.
Odłożyłam trzy grube plastry buraka. Wrzucę je, dla ładniejszego koloru, już po ugotowaniu zupy.

atiseti

atiseti 2013-08-08

a ja na koniec wrzucam drobno tarte buraczki i chwilę po zagotowaniu doprawiam cytryną :)

dytka36

dytka36 2013-08-08

Mnie moja babcia tak nauczyła gotować barszcz, że nawet po wlaniu śmietany ma piękny intensywny kolor.Pamietam, że za pierwszym razem miał brzydki kolor .Póżniej już było coraz lepiej.

izolek

izolek 2013-08-08

Też gotuję barszczyk czerwony i w tym celu kiszę buraki.
Super do barszczu; naturalny kwas i kolor.
No ale to rzecz gustu.
Pozdrówki.

dodaj komentarz

kolejne >