Delikatny krupnik.

Delikatny krupnik.

- kawałek jakiegoś mięsa (np. z kurczaka albo indyka)
- ok. 1 kg marchwi
- 3-4 pietruszki
- 1 seler
- kilka ziemniaków
- kasza jęczmienna gruba (lub jęczmienna wiejska)
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- kurkuma
- dla chętnych może być jeszcze natka pietruszki (ale ja nie lubię :P)

Do garnka wkładam mięso (może być zamrożone) wlewam wodę i po zagotowaniu sypię kaszę jęczmienną.
Moje proporcje to: po jednej łyżce kaszy na osobę, plus dodatkowo na garnek dwie łyżki.

choco13

choco13 2014-11-24

Ja zawsze daje za duzo kaszy hihi

jokam

jokam 2014-11-24

hyhyhy...
och, ja też...
ale ostatnio bardzo się pilnuję i przestrzegam tych proporcji...

bogna87

bogna87 2014-11-24

Tez gotuje taki tylko zeby byl bardziej dietetyczny to robie bez mieska za to dodaje suszone grzybki i ...zielona pietrucha - moj glowny skladnik wszystkich potraw .pozdrawiam

jokam

jokam 2014-11-24

a ja też czasem bez mięska robię, ale wtedy z kaszy jaglanej...

lila08

lila08 2014-11-24

bardzo lubimy ale bez ziemniaków ...

emmi1

emmi1 2014-11-24

Duszku powiem Ci jak będę robić :)))) Wtedy się okaże :)))

ewaiza

ewaiza 2014-11-25

u nas gotuje sie z ziemniakami

dodaj komentarz

kolejne >