Najpierw należy zrobić jakąś surówkę. Jeśli trochę sobie postoi, to stanie się smaczniejsza.
U nas dzisiaj taka była:
-30 dkg kapusty kiszonej
-2 kiszone ogórki
-3 marchewki
-1 cebula
-kilka ząbków czosnku
-4 łyżki majonezu
-pieprz, sól, cukier do smaku
Kapustę i cebulę pokroić.
Marchew, ogórki i czosnek zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać majonez i przyprawy -> pieprzu i cukru sporo, soli maleńko.
jokam 2014-11-28
ja też nie...
ale, wiesz Emmii, że ja podczas antybiotykoterapii powinnam sporo kiszonek jeść...
ewaiza 2014-11-29
Nie jadlam nigdy kiszonej kapusty z majonezem ,ale tak pysznie wyglada ze musze zrobic,
jokam 2014-11-30
wiecie, taką surówkę (majonez, kapusta i ogórki) robiłam pierwszy raz...
smaczna ale troszkę ciężkawa...
to pewnie przez ten majonez...