A po obiedzie szklanka drożdży.

A po obiedzie szklanka drożdży.

To najlepszy sposób na dostarczenie organizmowi witamin z grupy B i nie tylko tych.

"Drożdże – witaminy i składniki mineralne Drożdże znane są z wysokiej zawartości witamin z grupy B, w szczególności ryboflawiny (B2) oraz kwasu foliowego (B9). Witamina B2 wpływa na proces tworzenia przeciwciał, wzmacniając odporność organizmu, a kwas foliowy powinien być spożywany w zwiększonych dawkach przez kobiety planujące ciążę. Warto zauważyć, że drożdże dostarczają również witaminy B12, która reguluje procesy metaboliczne białka, węglowodanów i tłuszczu w organizmie. W drożdżach znajdziemy również witaminę H (biotynę), która poprawia cerę, strukturę włosów i paznokci. Drożdże są również bogatym źródłem licznych mikro i makro składników. Dostarczają sód, potas – pierwiastki regulujące ciśnienie krwi, ponadto wapń, fosfor, które wzmacniają strukturę kości, magnez pomagający walczyć ze stresem, żelazo dla chorych na anemię oraz cynk szczególnie ważny w diecie mężczyzn, gdyż zapobiega prostacie i mangan.
Efektami regularnego picia napoju z drożdży są przede wszystkim zdrowe włosy, twarde i długie paznokcie oraz zdrowa promienna cera. Ponadto napój poprawi ogólną odporność organizmu oraz wysycenie tkanek witaminami z grupy B, które wpływają na regulację pracy układu nerwowego. Picie drożdży zalecane jest również w stanach obniżonego nastroju, pomaga walczyć z depresją."
(źródło - https://bonavita.pl)

izolek

izolek 2017-12-01

O depresji nie wiedziałam a to coś dla mnie.
Zjadam drożdże w płatkach ale muszę poczytać czy to działa tak samo.
Dzięki.

dodaj komentarz

kolejne >