Ostatnio robię ją nie z kiszonych, a z takich "normalnych".
Domownicy mówią, że jest pyszna.
Składniki:
- kawałek mięsa (np. żeberka lub udko z kurczaka)
- porcja włoszczyzny
- ziemniaki
- ogórki "zielone" czyli nie kiszone
- sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, kurkuma
- śmietana 18%
- koperek
Na mięsie i pokrojonej włoszczyźnie ugotować wywar.
Dodać przyprawy.
Gdy mięso będzie już miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować 15 minut.
W tym czasie obrać ogórki i pokroić je w plastry.
Ogórki wrzucić do garnka, gotować jeszcze ok 3-5 minut.
Wyłączyć gaz, dodać zahartowaną śmietanę.
Mięso wyjąć, pokroić i wrzucić do zupy.
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.
dodane na fotoforum:
choco13 2020-07-28
A sprobuj te ogorki przed wlozeniem do zupy na masle podsmazyc. Narobilas mi apetytu,musze tez zrobic.