Przygotowywanie palcków "roti" na przyjęcie i poczęstunek dla pielgrzymów.
dodane na fotoforum:
krakus 2009-04-26
Przepiękne zdjęcia i wspaniałe komentarze.
Jak to dobrze,ze istnieją tacy ludzie jak TY i Ewelen z p. Ziuciem.
setulow 2009-04-26
smaczne były ?
ewusia 2009-04-26
Zasypałabym Cię Jurku masą pytań o tym co nam pokazujesz.
Taka odmienna od naszej kultura budzi ciekawość i moje zainteresowanie.
Czy do tych placków potrzebna jest specjalna mąka?
Patrząc na nie przypomniałam sobie dawne czasy.
Moja babcia, gdy po zrobieniu makaronu zostało jej
jeszcze trochę ciasta, robiła z niego cieniutkie okrągłe
placki. Układała je na gorącej blasze kuchennego pieca.
Po upieczeniu z jednej strony odwracało się je na drugą.
Wyglądały tak samo jak te na zdjęciu. A tutaj widzę też wałek.
Ciekawe miejsca i zajęcia pokazujesz. Pozdrawiam.
davie 2009-04-26
Re: Witaj Jurku ...do opisu Ewusi dodałabym jeszcze
informację , że do ciasta na placki można dodać
mniszek lekarski. /hihihi/.
kajko 2009-04-26
A co na to sanepid:))) Mój brat był w Pakistanie i Indiach ,mówił ,że gdyby patrzył na higienę to by padł z głodu.