Sola z przyprawami gotowana na parze a pod nią szpinak i makaron pełne ziarno z Lubelli :) Mniam :))
Szpinak na maśle z cebulą i czosnkiem
Składniki (na 1-2 porcje):
jedna – dwie łyżki masła
1/2 malutkiej cebuli
1/2 ząbka czosnku
ok. 100g szpinaku (rozmrożonego w liściach lub świeżego, dokładnie opłukanego)
sól
świeżo zmielony pieprz
Cebulę i czosnek drobno posiekać.
Na patelnię wrzucić masło, cebulę, czosnek i małą szczyptę soli; smażyć na niewielkim ogniu 2-3 minuty, aż warzywa się zeszklą, ale nie zrumienią.
Dorzucić szpinak (mrożony delikatnie odcisnąć z wody i posiekać), mieszać, aż całość będzie bardzo gorąca, a nadmiar wody odparuje.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
agawa 2013-03-01
mniam...dzieki za przepis moze ktoregos dnia sie przyda jak kupię gdzies solę :)p.s bo chyba nie w naszym firlejkowie
izolden 2013-03-01
Ja takie żarełko lubię ale mój mąż niekoniecznie.......jak robię szpinak to tylko dla siebie.
mandii 2013-03-01
sola ;))
bardzo lubie tą rybkę,ale szpinaku przyznam szczerze ,że nigdy nie jadlam ;))
agamaz1 2013-03-02
Uwielbiam szpinak pod każdą postacią....
ale z rybka jeszcze nie jadłam,
może dlatego, ze ja nie przepadam za rybami...