szpinakiem i serem mozzarella :)
Filet z indyka ze szpinakiem i mozzarellą
Dzisiaj propozycja na fileta z kurczaka bardziej wykwintnie. Biały kolor mięsa i sera, plus zielony szpinaku bardzo ciekawie wygląda na talerzu. Kolory możemy uzupełnić buraczkami z wody lub marchewką. Taka paleta z pewnością będzie zachętą dla niejadka.
Składniki
1 filet z INDYKA
20 dag mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
10 dag mozzarelli
1 łyżka masła
sól, pieprz, olej
Wykonanie
Mięso wypłukać, osuszyć i filet przekroić na kilka kawałków a te w poprzek na połowę.
Lekko rozbić, posolić, popieprzyć i odstawić na chwilę.
Szpinak rozmrozić (smaczniejszy będzie świeży),
przesmażyć na maśle. Dodać rozgniecione ząbki czosnku,
poddusić do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Na połowę fileta wyłożyć masę szpinakową,
położyć plaster sera i przykryć drugą połową.
Boki można spiąć wykałaczkami.
Teraz możemy każdą kieszonkę smażyć na oleju bez panierowania lub też z panierką.
Ja na drugi raz będę piekła w piekarniku :) dziś tak zrobiłam bo zostało :D
dobiech 2013-04-16
Ale pyszności aż się głodna zrobiłam...
Fajnie że przepisik podałaś może kiedyś zrobię..:))