Gdy brakuje czasu by piec coś wymyślnego, albo gdy dowiadujemy sie, że za godzinę
mamy gości :))
Składniki:
- 30 dag maki
- 1 szklanka maku (nie trzeba parzyć i mielić)
- 25 dag cukru
- 4 jaja
- 25 dag margaryny/masła
- 1 szklanka mleka
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- aromat do ciast np. migdałowy
Margaryne utrzeć z żółtkami i cukrem.
Dodac makę z proszkiem do pieczenia, mak, mleko i dalej ucierać.
Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek.
Piec około 45 min w temp. 180 stopni, od góry przykryc papierem.
Dowolnie udekorować, ja rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej ,
posmarowałam, posypałam makiem.
Smacznego :)
erminia 2008-11-23
mniam! wygląda pysznie i napewno tak smakuje :O a ja tu kawke bez slodkiego pije :(
patii 2008-11-23
piekny.pozdr