Składniki
Ciasto:
- 500 g mąki
- 250 g margaryny
- 200 g cukru pudru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 1 szklanka mleka 3,2%
- 1 łyżka kakao
- po 100 g orzechów i rodzynek
- 1 zapach rumowy
- dżem z czarnych porzeczek lub marmolada
Polewa:
- gotowa polewa czekoladowa lub 2 tabliczki czekolady
1. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto. Osobno upiec 2 placki w 180 stopniach ok. 15-20 min. Jeden drobno pokruszyć.
2. Pokruszone ciasto wymieszać z mlekiem, bakaliami i kakao.
3. Cały placek posmarować marmoladą i wyłożyć masę. polać polewą. Można posypać po wierzchu bakaliami i wiórkami kokosowymi.
POLECAM, JEST PYSZNA!!!
vesper5 2010-02-13
...dziekuję za przepis ...zrobię sobie na pewno :)))
fantazi 2010-02-13
Pyszne ciasto- dawno go nie robiłam:)
Spokojnej nocki*
Jutro Udanych Walentynek,
a miłości przez cały rok.....:)))
igorula 2010-02-15
Bajerancko wyglada i zapewne tak tez smakuje:)