Bajaderka

Bajaderka

Składniki
Ciasto:
- 500 g mąki
- 250 g margaryny
- 200 g cukru pudru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 1 szklanka mleka 3,2%
- 1 łyżka kakao
- po 100 g orzechów i rodzynek
- 1 zapach rumowy
- dżem z czarnych porzeczek lub marmolada
Polewa:
- gotowa polewa czekoladowa lub 2 tabliczki czekolady

1. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto. Osobno upiec 2 placki w 180 stopniach ok. 15-20 min. Jeden drobno pokruszyć.
2. Pokruszone ciasto wymieszać z mlekiem, bakaliami i kakao.
3. Cały placek posmarować marmoladą i wyłożyć masę. polać polewą. Można posypać po wierzchu bakaliami i wiórkami kokosowymi.

POLECAM, JEST PYSZNA!!!

vesper5

vesper5 2010-02-13

...dziekuję za przepis ...zrobię sobie na pewno :)))

asenata

asenata 2010-02-13

fajnie że podałaś przepis,też zrobię:)

fantazi

fantazi 2010-02-13

Pyszne ciasto- dawno go nie robiłam:)

Spokojnej nocki*
Jutro Udanych Walentynek,
a miłości przez cały rok.....:)))

wika53

wika53 2010-02-14

Jakie tu pyszności:))

igorula

igorula 2010-02-15

Bajerancko wyglada i zapewne tak tez smakuje:)

dodaj komentarz

kolejne >