Odpust...

Odpust...

taki gar zupy nagotowali.....

ulias

ulias 2010-08-16

No no chyba dużo głodomorów było...hi hi

lidia49

lidia49 2010-08-16

O lala...Załapałaś się...Pozdrawiam...

olena

olena 2010-08-16

o jejjj ,ale gar.. To odpust musiał byc super.. Dawno juz nie byłam na takim. Pozdrawiam Krysiu.

sowa57

sowa57 2010-08-16

Smakowała?

maria10

maria10 2010-08-18

....a jaka to była zupa????? a najważniejsze czy smakowała?????

kdziura

kdziura 2010-08-18

Marysiu zupę nazwali "kolegiacka"
Kilkadziesiąt kilogramów mięsa i tyle samo warzyw – do tego przyprawy i kilka tysięcy litrów wody wykorzystano do przyrządzenia zupy kolegiackiej. To właśnie ona była największą atrakcją imprezy "W cieniu kolegiaty". Potrawę ugotowano w ogromnym kotle. Wielkie kulinarne przedsięwzięcie nadzorował Krzysztof Górski : Zupy kolegiackiej mógł spróbować każdy. Tym, którzy jej skosztowali bardzo smakowała :Podczas wczorajszych uroczystości głogowianie mieli też okazję spróbować wielu innych potraw. Poszczególne gminy przygotowały bowiem specjalne stoiska z kulinarnymi specjałami.

dodaj komentarz

kolejne >