Jeżeli

Jeżeli

komuś wyrosło na działce za dużo selerów korzennych / jak u mnie / no ewentualnie można je kupić.
To ja zrobiłem tak .
Oczyściłem 3 selery wielkości pięści , a czwarty był mniejszy .
Ugotowałem w wodzie z mlekiem .Pół na pół płynów. Wydrążyłem środek zostawiając ścianki 5mm.
Do środka można wepchnąć co fantazja podsunie.
Ja wpakowałem :to co zostało z selera, 10 średnich pokrojonych pieczarek ,3 plasterki pokrojonej szynki. To chwilkę dusiłem.
Potem 1 pokrojone jajko , pokrojona zielenina : koperek i szczypiorek / a co !/. Zmiażdżone 2 ząbki czosnku. Sól , pieprz, ser żółty, trochę keczupu by powstała gęsta bryja i wszystko na chwilę do piekarnika.
Najbardziej zaskoczył mnie smak selera.
Delikatny , bardzo łagodny.

Opis i przepis autorski
:)

flona

flona 2020-01-31

Wygląda apetycznie, wypróbuję o ile autor wyrazi zgodę:)

kedil

kedil 2020-01-31

Zgoda pod warunkiem , że napiszesz co w selerowe dziury wpakowałaś .

halb09

halb09 2020-01-31

Dałam się zaskoczyć:) Po wyglądzie uznałam, że to tradycyjne zapiekanki:)

henry

henry 2020-01-31

lubię takie eksperymenty... a mak sobie wyobrażam, jestem zwolenniczką selera

halka

halka 2020-01-31

Gdyby nie przepis,nie domyśliłabym się,że to może być seler....ciekawe, wypróbuję,jak kupię seler.

mibunia

mibunia 2020-02-01

;) spróbuję:)) Dzięki za przepis:)

styna48

styna48 2020-02-01

Wow, wyobrażam sobie że smakuje .

mpmp13

mpmp13 2020-02-01

Jak ktoś przygotuje to ja jem ze smakiem.

dodaj komentarz

kolejne >