Poczuć prawdziwego ducha świąt... w dworze w Kłóbce

Poczuć prawdziwego ducha świąt... w dworze w Kłóbce

Na wigilijny stół podawano potrawy „z tego co w polu, ogrodzie, sadzie i lesie” tj. z pszenicy, ziaren zbóż, grzybów, grochu, maku i miodu.
W dzień wigilijny w polskim dworze zawsze przestrzegano postu. Wigilie w dworach były wystawne, potrawy wykwintne podawano na najcenniejszej zastawie.

diadem

diadem 2020-01-05

Tradycja nie ginie i to ważne...pięknie tutaj :)

styna48

styna48 2020-01-05

Stare dzieje.

sta26

sta26 2020-01-05

Pokój z tradycją - sympatycznego dnia życzę:)

pit69

pit69 2020-01-05

Pięknie........

solo11

solo11 2020-01-05

... robi wrażenie ten wystrój

dodaj komentarz

kolejne >