Jolu, dziękuję Ci za przepis :))) Ciasto rewelacyjne :)))
dodane na fotoforum:
kammaa 2011-01-02
Ile ziaren piasku w Gobi, ile słońca jest w Nairobi. Ile mrówek w kopcu żyje, ile kret tuneli ryje. Tyle szczęścia i radości, niechaj w domu Twym zagości.
lukaszo 2011-01-02
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku,
szczęścia i miłości,spełnienia marzeń życzy Basia
ewa04 2011-01-02
(.•´`*.✬⋰...SZCZĘŚLIWEGO
*.*✬⋰´¨)...NOWEGO 2011
.•´,•*´¨)¸.•*¨)✬⋰...ROKU
¸.•´¸✬⋰.•*´¨)✬⋰...
(¸✬⋰.•´ (¸.•` * ¸.✬⋰•´¸.•*´¨)✬⋰
......~~~~~/.....~~~~~/
.......~~~~/.......~~~~/
........~~~/.........~~~/
.........~~/...........~~/
..........~/.............~/
...........||...............||
...........||...............||
...........||...............||
......./****........../ ****.......
✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰
kimeraj 2011-01-02
3 duże paczki krakersów "Lajkonik", 1 litr mleka, 1 i 1/2 szklanki cukru, kostka margaryny, cukier waniliowy, 150 g płatków migdałowych, ok.2 garści wiórek kokosowych, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 6 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki wódki, zapach arakowy lub migdałowy lub rumowy
Odlać kubek mleka i wymieszać w nim mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące się mleko wlać wcześniej przygotowany kubek i ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyń. Wszystko zmiksować na jednolity krem. Dodać wódkę, kokos, migdały i zapach. Wymieszać.
Na dno blachy wyłożyć krakersy, nałożyć część kremu i tak powtarzać aż do wyczerpania składników (ja miałam trzy warstwy krakersów). Na górze powinien być krem, który posypać grubo kokosem.
Raffeallo najlepiej przygotować dzień przed podaniem, żeby krakersy dobrze namiękły.
SMACZNEGO!
mariol3 2011-01-02
Z wybiciem dwunastej
-Nowy Rok nadchodzi.
Niech radość przyniesie,
smutki wynagrodzi.
Niech Cię szczodrze obdaruje
-zdrowia szczęścia nie żałuje!
-I niech spełni krok po kroku
-Twe marzenia w Nowym Roku!
Szczęśliwego NOWEGO ROKU
antera 2011-01-02
Ciasto jak z ryżu, ale to chyba jest kokos, pysznie sie prezentuje, pozdrówka z Nowym Rokiem
kimeraj 2011-01-03
Ciasto jest z kokosem-ciężko uchwycić jego poszczególne warstwy na zdjęciu, bo Raffaello jest właściwie całe białe :)))